Estudiantes

¿Te has planteado qué tipo de trabajo te gustaría desarrollar en un futuro? ¿Quieres formarte y a la vez trabajar?

Si las dos respuestas son afirmativas, te interesará saber que en la Udl los estudiantes pueden asistir en clase y al mismo tiempo adquirir experiencia laboral. Te ofrecemos la posibilidad de estudiar de una manera mucho más atractiva: hacerlo en la modalidad dual.

La Formación Dual es la combinación ideal entre estudiar y trabajar. En la Educación Superior Dual la empresa se corresponsabiliza de tu formación en coordinación con la Udl. Adquirirás tus conocimientos y competencias profesionales al 50% entre la universidad y la empresa.

Disfrutarás de un seguimiento personalizado a lo largo de toda tu formación por parte de dos tutores: el de la universidad y el de la empresa.
Y junto con la titulación habrás acumulado una verdadera experiencia profesional que ya podrás reflejar a tu currículum.

¿QUÉ PASOS TIENES QUE SEGUIR SI OPTAS POR LA MODALIDAD DUAL?

1. Infórmate bien. En esta página web encontrarás todos los estudios de la Udl que se ofrecen en modalidad dual.
2. Lee con atención el primer apartado en que se explica qué significa la modalidad dual y qué implica. Ventajas e inconvenientes.
3. Te recomendamos que navegues por la página web de la Udl y te harás una idea de las ventajas que tiene estudiar en nuestra Universidad. Como ejemplo entra en el SIAU, en el ORI, en el Servicio de Deportes para hacer un primer contacto.
4. Antes de iniciar el trámite de preinscripción en los estudios que has escogido te recomendamos que mires las ofertas de trabajo que se ofrecieron el curso anterior y que encontrarás colgadas en la página web de los estudios que has escogido en el apartado de formación dual.
5. Si te ha quedado alguna duda envía un correo al coordinador de los estudios que has escogido y te contestará encantado. Esto no supone ningún compromiso por tu parte .
6. Ya sólo queda entrar en la página web de los estudios escogidos y seguir las instrucciones de preinscripción.
7. Una vez admitido, tendrás que seguir las instrucciones que encontrarás en la misma página web para elegir empresas, enviar documentación, hacer entrevistas de trabajo y formalizar la matrícula. Todas las dudas que te surjan las podrás también resolver en la reunión que os ofrecerán los coordinadores a principio de curso y donde os explicarán bien las peculiaridades de la formación dual.

OPCIONES PARA ELEGIR

Tal como recoge el plan estratégico de la Udl, nuestra universidad ha apostado por la mejora de la calidad de la docencia y por la excelencia como hitos primordiales a conseguir en todas nuestras titulaciones. Es por eso que la Udl está impulsando la formación dual y en alternancia en ámbitos de ingenierías y en ámbitos educativos sucesivamente. Ya son unos cuántos los estudios consolidados en estas modalidades y esperamos que en breve ya se puedan ofrecer algunos más.

A continuación encontraréis los estudios ya consolidados en que se puede elegir la opción dual:

MOTIUS PER TRIAR DUAL / ALTERNANÇA

Adquiriràs competències, coneixements i habilitats a partir de l’acció. Learning by doing

Assoliràs les competències a partir de situacions experimentals reals.

Formaràs part de la plantilla d’una empresa i tindràs els mateixos deures i drets que te qualsevol altre treballador (DUAL). El projecte que desenvoluparàs a l’empresa o institució serà real i hi podràs aportar tot el teu valor i recursos.

En acabar els estudis a més del títol ja podràs incloure al teu currículum l’experiència laboral i hauràs adquirit un major coneixement de les diferents opcions professionals futures.

La teva formació estarà adaptada a les necessitats de l’entorn i per tant la teva ocupabilitat serà molt més alta.

Tant els estudis en alternança com els de Dual us permet conèixer molt be la realitat professional dels estudis escollits.

Motivos para elegir la formación Dual

Tot i la càrrega més gran de treball que suposa treballar i estudiar a l’hora, els alumnes que trien aquesta modalitat ho valoren molt positivament.

En alguns casos la pròpia empresa et facilitarà fer una estada de mobilitat en un altre país dins d’una filial de la pròpia empresa i continuar cursant alguns mòduls en una altra universitat dins un sistema de formació similar…

Posa’t en contacte amb el tutor per descobrir de quines altres avantatges gaudiu els estudiants per triar la modalitat dual o alternança.

Tot i la càrrega més gran de treball que suposa treballar i estudiar a l’hora, els alumnes que trien aquesta modalitat ho valoren molt positivament.

En alguns casos la pròpia empresa et facilitarà fer una estada de mobilitat en un altre país dins d’una filial de la pròpia empresa i continuar cursant alguns mòduls en una altra universitat dins un sistema de formació similar…

Posa’t en contacte amb el tutor per descobrir de quines altres avantatges gaudiu els estudiants per triar la modalitat dual o alternança.

ESTUDIANTS NOUS A LA UDL

Benvinguts a la UdL. Estem convençuts que si trieu estudiar a la nostra universitat us acabareu sentint molt satisfets de formar part de la nostra comunitat universitària.

La formació dual va iniciar-se a casa nostra fa pocs anys amb vocació de quedar-se i anar creixent i estenent-se a poc a poc. Pensem que garanteix una molt bona qualitat d’aprenentatge i de posicionament en el mercat laboral.

Si vols conèixer millor la UdL et recomanem que naveguis per la pàgina web i descobreixis tot el que et podem oferir.

Hem seleccionat però, unes quantes adreces per tal que les tinguis més a ma , ja que solen resultar força útils a altres alumnes.

SIAU (Servei d’Informació i Atenció Universitària)

ORI   (Oficina de Relacions Internacionals)

INSTITUT DE LLENGÜES

SERVEI D’ESPORTS

BIBLIOTECA I DOCUMENTACIÓ

 

Estudiantes nuevos de la UdL que quieren elegir la formación en modalidad Dual

¿QUÉ PASOS TIENES QUE SEGUIR SI OPTAS POR LA MODALIDAD DUAL?

Si esteu interessats en estudiar algun dels estudis de l’apartat 1, us recomanem que un cop hagueu donat un cop d’ull a l’enllaç de l’estudi, us poseu en contacte amb el coordinador dels estudis corresponents per tal de solucionar tots els dubtes que us sorgeixin i per tal que us informi de tots els passos que heu de realitzar.

ALUMNES DE FORA DE LA CEE

 

ALUMNES ESTRANGERS NO COMUNITARIS

Cal posar-se en contacte amb el coordinador dels estudis que voleu fer.

Un cop obtingueu l’acceptació al grau o màster cal que sol·liciteu el VISAT D’ESTUDIANT per entrar a Espanya.

Amb el Visat ja podeu venir i obtenir la assignació d’una empresa.

Cal que tramiteu les assegurances necessàries de viatge i de l’estada mentre no tingueu un contracte de treball.*

La UdL d’entrada us indicarà els tràmits per tal que realitzeu pràctiques extra curriculars en una empresa mentre aquesta pugui iniciar els tràmits per poder-vos fer un contracte com a treballador aprenent.

(tramitar l’autorització de treball (AUT05c) i donar-vos d’alta com a treballador).

Si heu de compatibilitzar els estudis d’algunes matèries de grau amb un màster, la durada dels vostres estudis serà superior a la prevista en el vostre visat i haureu de demanar les PRÒRROGUES necessàries i renovacions del permís de treball pertinents.

*Es imprescindible que hagueu contractat una assegurança que cobreixi el viatge d’anada i tornada entre la vostra ciutat d’origen i Lleida. I que esteu coberts per una assegurança de salut i accidents mentre no es formalitzi un contracte de treball. Al SIAU us informaran sobre quines pòlisses us ofereix la corredoria amb que treballa la UdL i d’altres pòlisses interessants.

Recordeu que la normativa espanyola us obliga a poder demostrar que teniu recursos suficients per mantenir-vos (i el sou que pugueu rebre com a aprenents no compta) això serà fonamental per la renovació al cap d’un any del visat.

Un cop finalitzats els estudis, en cas que volguéssiu obtenir un contracte de treball caldria desplaçar-se al vostre país per obtenir una contractació en origen per part de l’empresa que us volgués contractar a menys que pugueu demostrar haver estat 3 anys seguits amb visa d’estudiants.

Consulteu la normativa abans de decidir

Model AUT05a

http://treball.gencat.cat/ca/ambits/estrangeria/cerca_tramits/tramits/autoritzacions_compte_altri/aut05a/

Permís estudiants que treballin

http://extranjeros.empleo.gob.es/es/informacioninteres/InformacionProcedimientos/Ciudadanosnocomunitarios/hoja003/index.html#autorizacion